Wie is Wim

Welkom op mijn website, waar ik schrijf over veranderingen in het aanzicht van steden en streken. Vanuit mijn geografische achtergrond kijk ik rond en zoek antwoorden op vragen als: wat is daar en waarom is dat daar? Altijd probeer ik de sfeer van een stad of streek te vangen – met woorden, maar ook met foto’s en kaarten. Een karakteristiek van mijn werk: geografische geïnspireerde teksten, voorzien van eigen foto’s, mooie kaarten en een heldere vorm.

 

Voor uitgeverij Odyssee maakte ik twee fietsgidsen. Utrecht, Fietsstad verscheen in 2020. Een jaar later gevolgd door Fietsen in Den Haag. Meer informatie over beide gidsen vind je op Odyssee.nl. Ook kun je daar de gidsen bestellen.

 

 

Vele jaren heb ik gewerkt als auteur en eindredacteur van aardrijkskundemethode De Geo, de grootste van Nederland. Meer dan een miljoen brugklassers hebben via mijn bijdragen in De Geo hun kennismaking met het vak aardrijkskunde gekregen.

 

 

thumbnail of 80 KatwijkVoor wandelkrant Te Voet schreef ik de rubriek Het Gepelde Land over veranderingen in de inrichting van steden en streken, met daaraan gekoppeld wandeltips. In het voorbeeld Katwijk aan Zee staan verbeteringen in de kustverdediging centraal.

 

 

thumbnail of 117 weris-pdfOok heb ik tientallen wandelverhalen geschreven. Het hier opgenomen Steentijd in verstild Wéris kreeg een nominatie voor de persprijs van Toerisme België voor Wallonië & Brussel.

 

 

thumbnail of Geokrant_80_Lviv kopieIn De Geokrant verschenen verhalen over steden als Berlijn en Lviv, in de vorm van reisreportages met veel aandacht voor geografie en ruimtelijke ontwikkelingen.

 

 

 

Contact: Wim ten Brinke